FILLIPSEN Særligt Sensitive Mennesker - Et karaktertræk

Særligt sensitive mennesker

Mange af mine kunder er særligt sensitive mennesker. Jeg er selv et særligt sensitivt menneske og har derfor en stor forståelse for og viden om dette karaktertræk og ved, hvor vigtigt det er at forstå, hvad der ligger i det at være særligt sensitiv og hvordan man bedst passer på sig selv.

Når man er i balance, er man den bedste udgave af sig selv og når man ikke er i balance, ja så sidder følelserne udenpå tøjet og man har det rigtig svært med at være i sig selv.

Det første er at blive bevidst om, hvad man er særligt sensitiv overfor, for det er forskelligt. Nogle er sensitive over for lys og lyde, andre er sensitive over for andre menneskers stemninger. Og der findes mange andre eksempler.

Generelt kan man sige, at hos særligt sensitive mennesker bearbejdes indtryk dybere og opleves derfor meget stærkt. Det kræver tid at bearbejde indtryk og derfor har den særligt sensitive ofte brug for tid alene for at bearbejde disse indtryk. Hvis ikke man respekterer dette hos sig selv, bliver man “overloaded” og trives ikke.

Mange af de mennesker jeg har hjulpet til at blive opmærksom på, at de er særligt sensitive, oplever det som en befrielse, at der bliver sat ord på det, de føler og oplever. Jeg opfordrer dem gerne til at læse om emnet – der er skrevet mange virkelig gode bøger om emnet – og de siger gerne “Det var som om bogen er skrevet om mig og det er så dejligt at læse, at det er et karaktertræk, jeg skal lære at leve med og ikke mig, der er mærkelig”.

At være særligt sensitiv er at indeholde en stor grad af følsomhed, der kan bruges på bedste vis i rigtig mange situationer. Det handler om at lære sig selv at kende fra en ny side – at kunne se alle fordelene ved at være et sensitivt menneske og at lære at give sig selv den egenomsorg der skal til for at være i balance – netop fordi du så hurtigt bliver overstimuleret.

Gennem samtaler hjælper jeg dig til at blive bevidst om din sensitivitet og hvordan du bliver dygtig til at leve med dette fantastiske karaktertræk.

Hej jeg hedder Birgitte, og jeg har virksomheden FILLIPSEN. Her arbejder jeg som Trivselskonsulent med forebyggelse og behandling af stress, og det gør jeg igennem samtaler og healing.

Mit spørgsmål til dig idag det er: er du særlig sensitiv? og hvad vil det sige at være særlig sensitiv.
At være særlig sensitiv bestyder at man tager alle indtryk ind meget mere og kraftigere end andre mennesker der ikke er særligt sensitive. Man har brug for at bearbejde alle de her indtryk man tager ind. Man bliver foreksempel meget påvirket af lyde og lys og film i fjernsynet: voldsfilm, krigsfilm og film med voldsomme lyde eller voldsomme oplevelser i. Det kan man blive rigtig påvirket af fordi man på en eller anden måde tager andre folks smerte ind, andre folks følelser tager man ind og så nogen gange kan man ikke helt finde ud af om det er ens egne eller andres. Det er der hvor man skal lærer at passe godt på sig selv.

Så det her med at passe på sig selv det er det der er min essensen i at nævne det her med at være særligt sensitiv. Det kunne jeg godt snakke i flere timer omkring så jeg har kun lige nævnt nogen af de ting det handler om. Det handler for mig om at at lærer dig, hvis du er særligt sensitiv at passe på dig selv.

Jeg vil fortælle om noget der hedder et lukningspunkt. Det er vigtigt at man kan mærke hvornår man er i nærheden af det her lukningspunkt fordi så er man ved at når det her, hvor man ikke kan rumme flere input før man lige har været sig selv og fået dem bearbejdet. Så en øvelse kan være at mærke når man er ved at have nået sit lukningspunkt og så skal man trække sig og gå for sig selv og få lidt tid for sig selv og få tingene bearbejdet inden at man er klar til at gå ud og være sammen med andre mennesker igen. Det er der mange gode måder man kan gøre på altså bearbejde de her indtryk på. Det kan være igennem meditation og yoga eller bare fred og ro. Det kan også være at gå en tur i naturen og lytte til nogen stille og roligt musik. Det kan være foreksempel at få en healing, hvilket også er nået jeg tilbyder. Så får man ro i sind og i krop og i følelser og det er med til at lade op så man kan klarer noget mere.

Det er vigtigt at du anerkender dig selv. Selvfølgelig først finder ud af om du er særligt sensitiv og så anerkender dig selv og lærer at passe på dig selv. Det kan være en proces man skal øve sig i. Det vil jeg rigtig gerne hjælpe dig med, hvis du har lyst til det. Du kan læse mere her på siden. Du er altid velkommen til at komme her så jeg kan hjælpe dig i din proces.