Tillid

Tillid

Bekymringsløshed kan være et meget provokerende ord.

Hvordan kan man IKKE bekymre sig i sit liv – omkring sine børn, sit arbejde, sin fremtid, sit forhold til kæresten, veninder, venner, familie osv. Vi kan altid finde noget at bekymre os om, så at ”smage på” ordet bekymringsløshed kan være provokerende og mange kan ikke forholde sig til ordet. Jeg har brugt ordet som et ord, vi har vandret på i løbet af mine Meditative Vandringsdage og det er altid spændende at se deltagernes reaktion.

Vi får som regel blødt det lidt op og vendt det om. Hvad nu hvis vi erstatter ordet ”bekymringsløshed” med ordet tillid?

Tillid – hvad er tillid? Hvis vi har tillid, slipper vi så kontrollen? Og styringen? Tjae vi erkender i hvert fald, at vi ikke kan styre og kontrollere alting. Vi indser, at vi kan gøre et stort stykke arbejde og så må vi ”give slip” – dvs. håbe det bedste eller med andre ord have tillid til, at tingene udvikler sig i den rigtige retning. Og vi lader andre mennesker vise, at de faktisk godt kan selv. Og at selvom de gør det på en anden måde end os, kan det faktisk være berigende.

Når vi får tilliden ind i vort liv, får vi mere ro. Fordi vi slipper, når vi har gjort vores bedste. Så er resten ikke op til os mere og vi kan lade tingene arbejde for os, uden at gøre noget.

Har du ikke tit oplevet, at der skete noget pludseligt – ”ved en tilfældighed” – noget, du ikke havde regnet med? Gad vide, hvorfor det skete – hvor kom det fra?

Vi kan og skal ikke styre og kontrollere alting – vi bliver så trætte og så stressede af al den præstation. Vi skal have tillid til, at livet grundlæggende vil os det bedste. Og have tillid til, at andre mennesker gør det bedste de kan med de ressourcer de har – selvom vi er hurtige til at vurdere, om vi synes det er nok…

Hvis vi kan få tillid til livet og til andre mennesker, så vil vi kunne slappe mere af. Så kan det godt være, at tingene udvikler sig i en anden retning, end hvis vi havde styret og kontrolleret, men hvem siger, at den nye retning ikke er bedre? Måske havde vi slet ikke tænkt på, at tingene kunne dreje den nye retning? Det er nemlig det der sker, hvis vi vil styre og kontrollere alting hele tiden. Så er vi ikke åbne for inspiration udefra og så er vi altså på overarbejde. Og vi går glip af en masse. Alt det der sker, hvis vi har tillid til livet og tillader os selv at slappe lidt af og nyde livet, når vi har udført vores del af opgaven.

Jeg har selv oplevet mange gange, at tingene løser sig lettere, når jeg giver slip – det er som om styringen og kontrollen ”låser” situationen, så udviklingen stopper. Når vi slipper, flyder energien frit og der er åbent for udvikling.

Så hav tillid til din kæreste, dine børn, dine kollegaer, din chef, din søster, din bror, din veninde, din kammerat og se, hvad der kommer ud af det – slip kontrollen, styringen og den evige præstation og bekymring.

Hvis du har svært ved det, så tag ordet TILLID med på en gåtur eller mediter på det – ”smag på ordet”, vend det inde i dig selv og mærk, hvor du kan få det ind i dit liv. Hvem vil det være en god ide at få mere tillid til? Hvad ville det give dig at have mere tillid? Hvad er tillid for dig? Har du tillid til dig selv?

God fornøjelse med TILLID ?