FILLIPSEN VENDEPUNKT - Naturterapeutisk arrangement

Står du ved et vendepunkt i dit liv?

At give slip og gå mod det nye – det foregår i naturen.

Datoen er onsdag den 27. maj 2020 kl. 12.00 – 17.00.

Der er plads til 4 deltagere i gruppen.

Vi mødes på Thurø Rev kl. 12.00 – parkeringspladsen på Flagebakken, tv ved skilt med P og derefter th ad grussti.

Vi skal arbejde med øvelsen VENDEPUNKT. Er der noget i dit liv, du ønsker at give slip på, før du kan gå mod det nye? VENDEPUNKT symboliserer at tage en beslutning om at gå en ny vej, gøre noget nyt, slippe noget gammelt – noget der begrænser dig i det liv, du gerne vil leve.

Vi skal arbejde med det gennem naturterapi.

Indholdet på dagen består af:

Vandring ud til shelter, hvor vi laver bål.

Omkring bålet: Intro og præsentation, grounding, refleksion omkring vendepunkt og ønske til forandring og at give slip på noget, der begrænser.

Derefter brug af symboler i naturen, vandring og naturterapeutiske øvelser, optakt til og gennemførsel af VENDEPUNKT, give slip.

Vandring tilbage til bålet, hvor vi afslutter med refleksion omkring dagens aktiviteter.

Medbring selv det du vil drikke og spise i løbet af dagen. Sørg for gode støvler, fornuftigt tøj, håndsprit og regntøj.

Du er velkommen – tilmelding til birgitte@fillipsen.dk eller på tlf. 2226 4744. Pris kr. 400,00.

Kærlig hilsen
Birgitte

Første VENDEPUNKT holdt jeg den 1. februar 2020 og her er nogle tilbagemeldinger fra deltagerne:

Jeg bruger i forvejen naturen, når jeg har brug for at lade op og slippe tanker fri, men denne dag, “Vendepunkt” ved Thurø Rev med Birgitte, blev en ganske særlig dag. Birgitte hjalp os hver især nænsomt med at blive fokuseret på dét, som vi lige nu var parat til at give slip på, og introducerede os videre til hvordan naturen kunne hjælpe os med at åbne vores sanser for dette slip. På turen gennem skoven og langs vandet op mod revet blev jeg, med Birgittes vejledning, bevidst om hvorfor naturen er så fantastisk. Jo nærmere vi kom revet, des kraftigere blev bølgerne. På den anden side af revet var vandet helt stille, hvilket gjorde dette fysiske vendepunkt helt magisk. Et godt sted at slippe det vi medbragte.
Annelise

Lørdag den 1. februar 2020, en blæsende overskyet dag, var jeg på vej til Thurø Rev for at deltage i en natur terapeutisk vandring med Birgitte Kjeldsen. På forhånd tænkte jeg, at det er modigt at planlægge at tage folk med ud i naturen 1. februar, hvor det er umuligt at vide, hvordan vejret vil te sig. Jeg tog chancen og meldte mig til. Det har jeg ikke fortrudt et øjeblik. Det regnede heldigvis ikke, som det ellers havde gjort meget dagene forinden. Jeg ejer ikke noget regntøj, der ville have kunnet holde mig tør i de 4½ time, vi skule være ude. Da bålet var tændt, og vi deltagere havde fundet en sten, der symboliserede den følelse/ det, vi hver især ville af med i dag, sad vi med varm te og faldt til ro ved at se ind i flammerne.
Efter en gåtur, hvor vi skulle åbne vore sanser og finde symboler i naturen, fandt vi et træ, vi kunne sidde op ad og blot være. Meget afstressende.
Næste vandring gik langs stranden, hvor blæsten både var i ryggen og piskede bølgerne, som vi slutteligt lå på engen og lyttede til. Turen endte med at lægge det, vi gerne ville af med fra os – altså tage afsked med stenen/symbolet på følelsen.
Ved bålet var en shelter, som vi sad i og fik suppe, der var varmet grundigt over bålet. Sidste symbol var noget fra naturen, som skulle symbolisere det nye, vi ville sætte i stedet for det, vi havde taget afsked med.
Det var en rigtig dejlig dag, hvor mit humør steg betragteligt. Det var faktisk rigtigt dejligt at skulle være ude i så lang tid på en årstid, hvor jeg normalt kryber sammen inde og mest kun er ude, når jeg går min tur (i tørvejr), eller når solen skinner og vinden ikke er så kraftig. 4½ time og hjem med røde kinder og en oplevelse af ikke at have frosset, men havde det meget varmt, da jeg kom ind igen. En dag, som jeg ser tilbage på med glæde, fordi det var sådan en opløftende oplevelse. Humøret var steget flere grader. Jeg gør det gerne igen. Birgitte har en meget rolig og klar måde at formidle sin naturterapi på. Jeg kan på det varmeste anbefale at tage med hende ud i naturen og blive løftet.
Anne